perjantai 28. kesäkuuta 2013

Tuuliin raikkaisiin

Hurjan remonttikiskaisun ollessa tällä erää ohitse läksin kaivatulle luontoretkelle paahtavimman helteenkin  helpotuttua hetkeksi.  Mikä nautinto tuntea vilvoittava kesätuuli kasvoilla  ja kuunnella haavan lehtien havinaa linnunpoikasten sirputuksen taustalla.

Olin niin onnellinen metsässä, että löntystelin hitaasti eteenpäin aistien kaikkea kaunista ympärilläni. Kukkia, valoja ja varjoja, tuoksuja, ääniä. Matkaa kertyi hieman alta kymmenen kilometriä ja matkalla hämmästelin jo kypsyvää mustikkaa. Miten osa mustikoista on tuttua mustikansinistä väriltään ja joissakin kohtaa marjat liki mustia. Lakkakin alkaa punertua.


Remontti on vienyt voimia ja en ole lukenut teidän kauniita blogejannekaan paljoa. Kova työtahtini maalaushommissa ja siivouksissa vei veronsa ja sitten on pitänyt levätä, kuvan hevosen malliin reporankana maaten....=)
Nautitaan kesästä ja kaikesta, mitä se tuo mukanaan.

7 kommenttia:

 1. Kesässä on parasta sen lämmin tuuli, joka kuljettaa mukaan puiden lehtien erilaisia suhinoita ja sihinöitä.

  VastaaPoista
 2. Suomuurain, hilla, lakka (rakkaalla lapsella jne...)herkullisen näköinen.
  Minäkin olen ihmetellyt erivärisiä mustikoita. Maussa ei kuitenkaan ole eroa.

  VastaaPoista
 3. Marjat tuntuvat tulevan nyt vauhdilla ja monet yhtäaikaa. En ole vielä juurikaan osannut suunnata ajatuksiani marja-aikaa kohden... mutta ehtiihän tässä vielä. Nautitaan marjoista ja kesästä! :)

  VastaaPoista
 4. Mukavia remonttihetkiä! Ja suut makiaksi kesän marjoilla ♥

  VastaaPoista
 5. Pekka, kesätuuli on ihastuttava. Hellii ja vilvoittaa.

  Seita, minä olen oppinut sanomaan sitä lakaksi...=) Mustikoita maistellessani yllätyin, osa oli jo melko kypsiä.

  Nan, sitä minäkin ihmettelin, miten jo kesäkuun puolella on ensimmäiset mustikat kypsymässä. Tässähän pitää kohta jo mennä marjaan, vaikka eletään kesää täyttä päivää.....=)

  Kiitos Evangelina! Nyt saa jo mansikkaa ja kohta muitakin ihanuuksia, siispä herkutellaan....=)

  VastaaPoista
 6. Jos remontti vielä mahtaa jatkua, niin tsemppiä siihen työhön. Välillä onkin hyvä käydä lepuuttamassa kehoa ja mieltä ulkona.

  Minä olen nyt käynyt mansikkamarjassa pariin otteeseen. Toivon kyllä tosi mustikkaista kesääkin ja sitä, että nuorimies innostuisi vielä marjan keruuseen. Se kun on todella nopea mustikanpoimija =)

  Joku totesi, että vadelmaa ei tulisi tänä vuonna hyvin. Mahdoitkohan löytää hyviä villivadelmapaikkoja retkeltäsi...

  VastaaPoista
 7. Juu, kyllä keho ja mieli elpyy ulkoillessa, mansikkaan aion minäkin huomenissa. Mustikkapaikat on jo katsottu, villivadelmaa olen nähnyt vain nimeksi....

  Nuorilla on nopsat sormet, jospa nuorimiehesi vielä innostuisi marjaan...=)

  VastaaPoista

Mielenkiinnolla luen ajatuksiasi, kiitos!