torstai 3. lokakuuta 2013

Hitailua

Viime aikoina oman blogin päivitys ja teidän muiden kauniiden ja kiinnostavien blogienne lukeminen on jäänyt hyvin vähiin. Miksikö? Hitailun vuoksi....=)

Olen tietoisesti jo jonkin aikaa yrittänyt hidastaa elämänrytmiäni  vapaa-ajalla  työn vastapainoksi.  Oman rytmin löytäminen ja eläminen sen mukaan tuntuu hyvältä. Se rauhoittaa ja tasoittaa sosiaalisen, toiminnantäyteisen ja luovan työn vastapainoksi. Teen vapaalla itselleni  mieluisia ja tärkeitä asioita, pieniä ja arkisiakin, kaikessa rauhassa ja kiireettä.

Retkeilen ja kuvaan yhtä paljon, ellen enemmänkin. Paljon muutakin teen, mutta omaan tahtiini ja  hetkeen keskittyen. Olen jopa alkanut pitkästä aikaa leipoa leipää....=)  Kaikki tämä on johtanut siihen, että tietokonetta tulee käytettyä vähemmän kuin ennen.

Alla vielä kuvia Salmen ulkoilualueelta, sen suomaiselta osuudelta ja Iso-Parikkaan rannalta. Rannalla oli niin tyventä, että termoskahvit juotuani istuin penkillä pitkän tovin.
































9 kommenttia:

 1. Ihanat syysmaisemat. Ja upeat heijastukset. Tuo usva järven pinnalla antaa kivan pilkkeen.
  Hyvä on tehdä kaikkea omaan tahtiin, jos suinkin siihen on mahdollisuus.

  VastaaPoista
 2. Onpa kaunis paikka!

  Rauhallisuudessa löytää omat ajatuksensa ja tasapainon:)

  VastaaPoista
 3. Ihanan näköinen paikka noissa kuvissa, oikein syysrauhaa :) Hitailupäätös kuulostaa tosi hyvältä. Rauhallisuus ja omatahtisuus tuovat elämään paljon hyvää :)

  VastaaPoista
 4. Tuo ranta on juuri sopiva hitailuun ja termoskahvin juontiin.
  Syksy on muutenkin hyvää aikaa hidastaa.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Orvokki. Töissä ei voi hitailla, mutta vapaalla se onneksi on mahdollista.

  Sussi, niin on. Juurikin noin....=)

  Nan, olen kovin tyytyväinen hitailuuni, se passaa minulle....=) Töissä on huisketta senkin edestä.

  Seita, juuri niin, syksyllä on luontevaa hidastaa ja kääntyä kotiin- ja sisäänpäinkin, kuten luontokin tekee.

  Pekka, ihanan hiljaista. Vaikka Salmin metsissä linnut kyllä olivat reippaasti äänessä syystouhuissaan.

  VastaaPoista
 6. Sinulla on kaunis alue retkeillä. Syysvärejä vielä tallella.
  Retkeily on itseäkin lähellä ja bloggailu jäänyt vähemmälle. Pitkästä aikaa kävin kirjastossakin ja tuliaisina iso kasa luettavaa. Neuletyöt ja lukeminen kuuluvat ulkoilun lisäksi minun syksyyni.

  VastaaPoista
 7. Upeita syysmaisemia ja hehkeitä tunnelmia.

  Hienoa, että otat omaa aikaa ja tilaa. Kun kesällä jätin television katsomisen kokonaan pois, huomasin miten hurjan paljon jäi aikaa kaikelle muulle. Tein ajallani sellaista, mitä en olisi kuvitellutkaan jaksavani aiemmin. Jotkut asiat ovat kovin aikaavieviä tai niihin saattaa "unohtua", ja tv sekä tietokone taitavat olla juuri sellaisia.

  Oikein antoisia ulkoilu ja retkeilyhetkiä, nauti niistä =)

  VastaaPoista
 8. Aimarii, tänä syksynä jäi Lapin ruskaretki väliin ja yritän nyt nautiskella ruskasta täällä, vaikka kaipuu pohjoiseen on kova. Kirjastossa kävin minäkin ja paljon tuli luettavaa kotiin. Ja pässinpökkimät villahousut odottavat tekijäänsä, langat on ostettu...

  Birgitta, saman huomion olen tehnyt. Tulen muista harrasteista kylläiseksi, kuten juuri käsityöt, kirjat, liikunta, jopa ruuanlaitto! Nyt tämä hitailu tuntuu tekevän sielulleni gutaa ja nautin siitä täysin siemauksin...=) Kauniita syksypäiviä myös sinulle!

  VastaaPoista

Mielenkiinnolla luen ajatuksiasi, kiitos!