lauantai 15. maaliskuuta 2014

Muura-muurahainen

Nyt sataa lunta, sitä on kertynyt kohta lähemmäs kymmenkunta senttiä. Mutta vielä toissapäivänä oli näin keväisen kaunista, kun kävelin Vantaajoen vartta Pitkäkosken tietämillä kukkivien pähkinäpuiden seassa.
Matkalla kohtasin mustarastasuroksen, joka etsi syötävää maasta ja viskoi kuivia lehtiä  niin reippaasti sivuun, että kahina kävi.
Aurinko helotti ja tuuli oli navakka ja puuskainen. Kiurut liversivät laajalla pellolla ja katselin parien kuhertelua.


Joki alkaa olla vapaa jäistä, telkkäpari ja sinisorsapari uiskentelivat keskittyneinä virrassa. Maisema on kauniin keväistä, ujosti heräävää  ja raikasta.


Kevätihmisenä nautin myös tuoksuista, maan ja mullan muhevista aromeista.


Näin kaksi kertaa perhosen, nopeasti maasta nousevan ja katoavan häivähdyksen. Kuvaan en ehtinyt saada, en edes kunnolla katsoa, yleisväriltään oli punaruskeapohjainen kuten esim. nokkosperhonen. Tuulensuojaisessa paikassa perhonenkin oli herännyt liikkeelle.

Aurinkopaikoissa oli muitakin hyönteisiä hereillä, nimittäin muurahaiset ovat jossain paikoin jo nousseet keon pinnalle ja työn touhuun.


Mutta, tänä aamuna ikkunasta katsoessani luonto näytti tälläiseltä.Lempeää päivän jatkoa.

9 kommenttia:

 1. Edellispäivänä olin vielä vakuuttunut, että kaikki sade tulisi vetenä ja toivoin että kevät saisi jatkua siitä mihin oli päästy.

  Ja sitten eilen aamulla seisoin pitkät ajat ikkunan äärellä ihmettelemässä miten puhtaan kaunis lumi oli puiden oksilla. Koska kukaan ei ollut vielä ehtinyt jättää jalanjälkiään, niin tiet olivat uskomattoman kauniit.

  Talomme kulmilla asustelee mustarastas ja sen laulua on todella ihanaa kuunnella. Kun tässä nyt vähän aikaa maltetaan, niin kyllähän tuo lumi sulaa ja paljas maa näkyy taasen. Kevät tuntuu tulevan kuitenkin aina aika kohinalla =)

  VastaaPoista
 2. Täytyy ajatella positiivisesti eli meitä on jo aikatavalla hemmoteltu tänä talvena keväisillä ilmoilla. Kyllä se sieltä vielä tömpsähtää eteemme täysillä. Kovin keväisiä kuvia olet jo saanut. Aivan houkuttelee kävelemään pellon pientareille : )

  VastaaPoista
 3. Juuri näin kävi: paljastunut maisema muuttui grafiikaksi.

  VastaaPoista
 4. Lumi saa olon haikeaksi, oli jo niin monena päivänä kevät.

  VastaaPoista
 5. Mustarastasta on hauska seurata. Se pöllyttää niin vauhdikkaasti kuivia lehtiä.
  Äkkiä on maisema muuttunut keväisestä valkoiseen.

  VastaaPoista
 6. Pirjo, hyvin erilaiselta. Mutta kaikki tämä kuuluu kevääseen.

  Birgitta, minäkin olin varma, että sateet tulisivat räntänä tai vetenä, mutta toisin kävi. Vähän saadaa elää vielä talven kauneutta, kun on pakkasiakin luvattu....=)

  Mustarastaan laulu on todella kaunista, huilumaista taiturointia, tykkään minäkin.

  Mayo, totta puhut, keväthän on ollut ennätysaikaisessa....=) Kyllä se sieltä vielä tulee, on tullut joka vuosi!

  Pekka, totta, grafiikkaa näkee taas luonnossa.

  Sussi sehän se, kevät tuli niin äkkiä ja voimallisesti, ettei uskonut enää lumen ja talven valloittavan maisemaa.

  Seita, pöllyttää on osuva sana, niin se juuri teki. Eikä juuri ollut minustakaan moksiskaan eikä ohi menevistä lenkkeilijöistä.

  VastaaPoista
 7. Täällä pohojosessakin kevät meinasi tulla ennenaikojaan mutta nyt on jo melko normi maaliskuinen keli. Lunta tosin meillä ei ole juuri nimeksikään. Monet suunnitellut tapahtumat ovat tänä vuonna jouduttu perumaan lumettomuuden takia. Järjestäjille varmaan pienoinen pettymys...iloista kevään odotusta sinulle ja kuvailemisiin :)

  VastaaPoista
 8. Pia, sama juttu täällä, hiihtotapahtumia peruttu lumen puutteen takia. Nyt taas kevät tuntuu edistyvän, vaikka hitaasti. Kaunista kevään jatkoa sinulle...=)!

  VastaaPoista

Mielenkiinnolla luen ajatuksiasi, kiitos!