tiistai 22. heinäkuuta 2014

Kypsää kesää

Kesä  kypsyttää satoaan ja minuun iskee jokavuotinen hamsteri. Nakkasin koppaan evästä, kahvia, hyttysmyrkkyä ja pokkarin ja menoksi. Mustikkapaikat olin katsonut etukäteen lenkillä valmiiksi. Mustikat olivat aika isoja ja niitä oli ihan kohtuullisen paljon, keräsin  mukavasti maassa istuen, jotta sain kaikki marjat noukittua....=) Vielä tekisi mieli hakea mustikkaa metsästä vähän lisää....Kävin myös hortoilemassa eli keräämässä hortaa talven varalle. Mesiangervon laitoin kuivumaan ja aion valmistaa siitä teetä flunssa-aikana, sen pitäisi  auttaa flunssasärkyyn ja myös päänsärkyyn. Lisäksi keräsin siankärsämöä, joka helpottaa vilustumisoireita ja tunnetaan tulehduksia parantavista ominaisuuksistaan. Siankärsämö auttaa myös vatsavaivoihin ja migreeniin.

Siankärsämön lehtiä olen maistellut salaatissa ja erinomaisen hyvin ne maistuivat myös graavilohen kanssa.Mesiangervo

 Mesiangervoja kuivattavaksi ja vähän luonnonkukkia maljakkoon
 Siankärsämö
Nyt seuraillaan, koska lakat kypsyvät!

8 kommenttia:

 1. Oletpas sinä ahkera! Houkuttavia ideoita... :-)

  VastaaPoista
 2. Kävin myös mustikoita keräämässä viikonloppuna. Reissulla huomasin, että osa hillasta oli jo kypsää, sain niitäkin pari litraa. Raakaa jäi vielä jonkin verran, mutta tosiaan, hilla alkaa olla kypsää ja näytti ainakin käymässäni paikassa kypsyvän tosi epätasaisesti :)

  VastaaPoista
 3. En tiennytkään mesiangervon käytöstä yrttinä.

  VastaaPoista
 4. Vau, täällä mustikkasaaliit taitaa jäädä vähiin. Joko ammattikerääjät ovat tyhjentäneet metsät tai sitten mustikkaa ei tänä kesänä täällä saa.

  Onneksi vuokraemäntä antaa syödä viinimarjoja ja karviaisia niin paljon kuin huvittaa.

  Antoisia hyötykasvikeräilyjä sinulle :)

  VastaaPoista
 5. Susanna, tiedän flunssan tulevaan taas syksyllä,niin yritän varata helpotusta sitä varten...=)

  Nan, olet jo löytänyt kypsiä lakkoja! Oivoi, täytyypä käydä katsomassa lakkapaikkani!

  Sussi, en minäkään, kokeilen tätä ensi kertaa.

  Pirjo, mustikkametsä on aina ihana....=)

  Birgitta, niin olen kuullut kerrottavan, että tänä vuonna mustikan sato jää pienemmäksi kuin yleensä. Onnekkaasti kuitenkin löysin itselleni sopivasti marjoja, vaikka tässäkin metsässä taisi ammattikerääjiä autoista päätellen käydä.

  Sinulla on ihana vuokraemäntä, kun saat poimia marjoja vapaasti! Nyt kun asun kerrostalossa osaan arvostaa niitä aikoja, kun itsellä oli marjapensaita omalla pihalla. Mutta löytyypä luonnosta sentään marjoja herkutteluun onneksi...=) Kiitokset toivotuksista ja mukavia hellepäiviä Birgitta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin oli 15 vuotta sellainen aarin viljelypalsta. Nyt kun sitä ei enää ole, niin marjat on muistettava hankkia toisin. Tämä mökkiemäntäni on tosiaan aivan ihana.

   Kävin juuri hakemassa marjoja ja odottelen josko siippa kohta keittäisi puuroa.

   Lakkaa täältä saattaa löytyäkin. Lähdetään siis metsään :)

   Poista
 6. Birgitta, tuollaista viljelypalstaa olen minäkin harkinnut, mutta kun kesällä matkailen melko paljon se jäisi hoitamati. Ihana siippa sinulla myös, kun marjapuurotkin keittää!

  Metsään se on mentävä....=)

  VastaaPoista

Mielenkiinnolla luen ajatuksiasi, kiitos!