keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Mökkipuuhia

Puuhastelijana tein mökillä lisää saunapuita pokasahalla ja kirveellä ettei menisi pelkäksi heinänkorsi suussa makoiluksi. Mutta puuhommien jälkeen uinti ja loikoilu kyllä tuntui mukavalta. Loikoilin ikivanhalla uimapatjalla eli otin pari kertaa jopa aurinkoa, mikä on todella harvinaista minulle. Uimapatjan reunalle ilmestyi pieni vihreä olento.

Orava pirpana juoksenteli ympäriinsä ja  jossakin vaiheessa näin, että  niitä oli yhden sijasta  kolme. Emoa en nähnyt  kertaakaan, mutta kolme oravanpoikasta viipotti ympärillä. Välillä mökin katolla, välillä välikatossa, välillä pitkin männynrunkoja rahistellen, välillä maassa siellä sun täällä. Niillä oli oma aikataulu, iltapäivällä oli ensin lämmittelyjuoksut välikatossa ja sitten tunnin verran loikkimista, hyppyjä  ja juoksuja pihalla. Sitten pienet menivät vissiin lepäämään, koska tuli aivan hiljaista. Sama toistui päivittäin.

Uimapatjalla maatessani näin yhden niistä loikkivan reipasta vauhtia  mutta vähän huteran näköisesti minua kohti, en halunnut sen loikkaavan paljasta vatsaani vasten joten nousin istumaan patjalla. Pirpana pysähtyi metrin päähän.....=)

Oravanpojat juoksivat ja loikkivat lujaa vauhtia, mutta vielä hieman haparoiden. Ne kiipeilivät mökin seinää ja kulmapuuta pitkin kolosta välikatolle. Seuraavassa kuvassa näkyy taustalla toinen kiipeilemässä seinällä toisen kivutessa kulmapuuta pitkin.

 Tästä mennään kotikoloon


 Kukkuu


 Eikun menenkin vielä alas!


Mukava oli oravien puuhia seurailla. Lomalla sitä voi keskittyä kaikkiin mukavan hassuihin asioihin, kuten tutkimaan vaikkapa raakkujen kotiloita. Muurahaisetkin tulivat mukaan tutkimaan.....


Ja perinteinen kesän ajanvietehän on tutkailla pilviä, laiskasti tottakai...


10 kommenttia:

 1. Eka kuva on aivan mahtava oivallus!

  VastaaPoista
 2. Kesällä pitääkin vähän loikoilla:D,en ole vielä ees käyny uimassa,pitää kiirettä jotta tänäkesänä ennättää,kauniita kuvia!

  Muksaa kesän jatkoo

  VastaaPoista
 3. Oletpa onnistuvat saamaan ihanan (lämpimän)sinisen maisemiisi.

  VastaaPoista
 4. Kesä ! Unohda halkohommat vähäksi aikaa. Varpaat vaan veteen.

  VastaaPoista
 5. Onpa sinulla liikkiksiä pörröhäntäisiä kavereita mökilläsi. Voin kuvitella miten hauska niiden viipotusta on seurailla. Pitää olla kamera valmiina, että ehtii saada kuvan. Antoisia lomapäiviä Luonnonystävälle!

  VastaaPoista
 6. Ihania karvakavereita sinulla :-D
  Kesäisiä fiiliksiä...

  VastaaPoista
 7. Kivaa kuin mikä, että on mieluista seuraa. Heiluhäntien touhuja seuraten aika ei käy pitkäksi. Vaan entä, jos sinulla on välikatossa eristeitä, niin ne sieltä häipyvät kyllä parempiin tarpeisiin. Oravat tuunavat sen uuteen uskoon.
  Eikö olekin pikku puuhatelujen, siis puuhommien lomassa mukavaa pulahtaa uimaan? Se on kesänautinto parhaasta päästä. Onni yksillä, kesä kaikilla, kuuluu vanha sanonta.

  VastaaPoista
 8. ihania kavereita:) Näyttää niin kutsuvilta kesämaisemilta

  VastaaPoista
 9. Kiitos Pirjo!

  Tansku, uimaan vaan, nyt on vedet lämpimiä! Hyvää kesän jatkoa sullekin!

  Kiitos Pekka!

  Seita, yritän, olen vaan aika touhukas....=)

  Kiitos Kirsti!

  Ellinoora, niin on mukavaa noita karvahäntiä katsella....=) Kiitos ja ihanaa kesää sinullekin!

  Susanna, jeps....=)

  Aimarii, olen jo nähnyt eristeen palasia kuistilla, ovat kurret järjestelleet. Noo, ei se maailma siihen kaadu. Uinti on ihanaa, virkistää ja vilvoittaa kesähelteellä niin lomailijaa kuin työn raskaan raatajaakin.

  Sussi, niin on....=)

  VastaaPoista

Mielenkiinnolla luen ajatuksiasi, kiitos!