lauantai 20. helmikuuta 2016

Lumikenkäilyä lumisateessa

Sääennuste oli luvannut uutta lunta kymmenkunta senttiä, oiva sää lumikenkäretkelle siis. Lämpötila nollassa ja hienoinen lumisade pehmensi maisemaa. Taivalsin peltojen poikki kohti ennen tutkimatonta metsätietä. Sen saavutettuani hidastin tahtia ja kuljin hiljakseen lumisateen vaimentamassa luonnossa. Aika tuntui pysähtyvän.Tie sukelsi väliin pellonlaitaan palatakseen jälleen metsän siimekseen.


Tieltä sisään metsään mentyäni äänet vaimenivat tyystin.


Kuuma kaakao ja ruisleipä maistuivat  tauolla kuusen alla. Kuusen oksien suojatessa lumisateelta voimat palautuivat.Lumisade väliin hiipui ja voimistui jälleen harmauttaen näkymät.

Loppumatkasta lunta satoi jo reippaasti. Oli hyvä palata kotiin ja seurata lumihiutaleiden tihenevää verhoa ikkunasta käsin.

Rentouttavaa viikonvaihdetta sinulle.

24 kommenttia:

 1. Luonto on nyt hieno, kun lunta tulee lisää. Lumikenkäily on hirveän hauskaa! Näkyikö lintuja? Puhuttiin aamulla otetaanko lumikengät mukaan vai ei. Päädyttiin metsään ilman lumikenkiä. Hauskaa oli kävellä lumisessa metsässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luminen luonto on kaunis, tykkään talvesta. Ja lumikenkäily on kivaa ja siten pääsee paikkoihin, mihin ei muuten viitsisi kahlata. Polkujen ja teiden ulkopuolella on helpompaa edetä lumikengillä.

   Lintuja ei näkynyt, mutta kuului. Kuuntelin mm. punatulkkujen jypytystä ja korppien raakuntaa.

   Poista
 2. Nämä säät ovat niin asennekysymys. tässä se taas nähdään, teit noin hienon lenkin ja vielä kameran kanssa. Mie vaan täällä olen ihmetellyt ikkunasta, että aina sataa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vikki, arkisin en ennätä päivänvalolla luontoon, joten viikonloppuna on mentävä oli sää mitä tahansa...:)Eikä minua sade haittaakaan, toki olisi kiva kuvata aurinkoisinakin aikoina, mutta minkäs teet kun sadetta vaan pukkaa.

   Joskus on mukava vaan ihmetellä luontoa ikkunasta...:)

   Poista
 3. Lumikenkäily on nastaa puuhaa. Tulisi vaan vielä lisää lunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, lumikenkäily on kivaa. Kivaa mennä luonnossa omia polkujaan.

   Poista
 4. Lumi pehmentää mukavasti ääniä. Eilen täällä satoi koko päivän ja nyt kun katsoo ulos, niin yönkin on tainnut hiljalleen tupruttaa lunta. Kyllä valkoinen lumi on niin kaunis matto tuolla maassa ja puiden oksilla.

  Kuten Vikki, niin minäkin olen katsellut lumisadetta sisätiloissa. Ikäväkseni taas tulin kipeäksi, ja yritän viihdyttää itseäni näin ikkunan kautta.

  Ihania retkiä sinulle (taidankin keittää itselleni kertomuksesi houkuttelemana aamukaakaon) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, täälläkin on satanut lunta liki koko eilisen päivän ja sama jatkuu tänään. Kaunista on ulkona, tosin autoilusta tulee haastavampaa, kun ajelen pääosin pienillä sivuteillä.

   Voi harmi, että olet tullut kipeäksi. Toivottavasti tervehdyt pian ja pääset normielämään taas.

   Kiitos toivotuksesta ystäväiseni. Kunnon maitokaakao maistui ihan superhyvälle....:)

   Poista
 5. En ole koskaan saanut tilaisuutta kulkea lumikengillä, monesti olisivat kyllä olleet tarpeen. :) Minua viehättävät kovasti tuollaiset lumisateen harmaannuttavat kuvat. Aurinko on kaunis, mutta niin on lumisadekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivi, suosittelen kokeilemaan lumkenkäilyä. Se on mukavaa liikuntaa ja siten pääsee paikkoihin, mihin ei kävellen viitsisi kahlata.

   Minäkin pidän lumisateen ja usvan harmaannuttamista näkymistä ja hyvä niin, sillä sellaisia ilmoja on nyt todella riittänyt....:)

   Poista
 6. Kiva, että saitte eteläänkin lunta. Erikoinen tämä helmikuu, kirkkaat päivät ja kimaltavat hanget ovat olleet haavekuva vain, mutta siitä on nautittava mitä on. Valoisaa kevättalven jatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huopalintu, lunta on tullut reippaasti ja tulee koko ajan lisää. Vielä kun lämpötila pysyisi pakkasella, mutta se sahaa nollan molemmin puolin ja lumi sulaa loskaksi.

   Kevättalven kimaltavat päivät ovat olleet kortilla, en muista niitä tammi-helmikuulta kuin muutaman. No, toivottavasti niitäkin vielä tänä keväänä saadaan...:)

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 7. Se tunne, kun on niin hiljaista, että melkein kuulee tipahtelevan lumihiutaleen äänen.

  VastaaPoista
 8. Rauha ja hiljaisuus välittyy kuvista! kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että ne välittyvät. Niitä luonnossa koin, lumen vaimentamassa maisemassa.

   Poista
 9. Lumi pehmentää. Kevään aavistuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pekka, totta. Äänimaailma oli myös hyvin pehmeä. Kyllä kevät jo kurkistaa nurkan takaa.

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Marliska, tosiaan siltä kuvissa näyttää. Lumisade pehmentää maiseman.

   Poista
 11. Aika todella tuntuu pysähtyvän, kun lumimetsään menee. Ei haittaa lumisade lainkaan.
  Tuollaiset retket ovat energialähteitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu Aimarii. Ei haitannut lumisade, päinvastoin se antoi retkelle oman ihanan hiljaisen luonteensa. Minä tykkään hiljaisuudesta.

   Monesti mieleenpainuvimmat kokemukset olen saanut niillä retkillä, jotka olen tehnyt vaikka tuiskusäällä. Ei sään tarvitse olla auringonpaisteinen tai muuten mainio, huonolla säällä saan usein syvempiä luontoelämyksiä.

   Poista
 12. Hämyisen kauniita hiljaisia maisemia. Moni on kehunut lumikenkäkävelyä. Itse en ole kokeillut, vaikka miehellä on lumikengät ja varmaan niitä pystyisi säätämään minunkin jalan kokoon.

  VastaaPoista
 13. Kiitos Ninnu. Luminkenkäilyä voin suositella, se on hyvää kuntoilua ja mahdollistaa menemisen talvella sinnekin, mihin ei viitsi kahlata. Sauvat voi ottaa avuksi antamaan lisäpuhtia ylämäkiin. Kokeile ihmeessä, kyllä niitä pystyy säätämään...:)

  VastaaPoista

Mielenkiinnolla luen ajatuksiasi, kiitos!