lauantai 16. huhtikuuta 2016

Voi kukka!

Nyt niitä alkaa näkyä, kukkia monenmoisia. Jopa ensimmäinen voikukka ilahduttaa.
Valkovuokkoa lähdin kuvaamaan ja sen löysinkin tutusta lämpimästä rinteestä. Mukaan otin vain yhden linssin, olisi pitänyt ottaa toinenkin kuten myöhemmin ilmeni.


Paluumatkalla naakka tepasteli eteeni ja touhuili omiaan eikä juuri lotkauttanut korvaansakaan minulle. Kuvasin  ainoalla mukana olevalla linssillä, eihän tilaisuutta voinut jättää käyttämättä. Jouduin kuitenkin croppaamaan reippaasti ja kuvien laatu kärsi entisestään. Naakka jopa pysähtyi ja katsoi suoraan minuun kuin ilmaistakseen, että minut oli huomattu ja vaarattomaksi todettu.Toisena päivänä kävin aamulla katsomassa Usmin metsien kevään edistymistä. Piilolammin kallioiden kupeessa näkyi vielä jään rippeet.Iso-Kypärä on  osin ohuelti jään peittämä. Telkkäuros päivysti lammella ja suoritti viuhuen näyttävän ylilennon kolme kertaa lammen kiertäen.

Piippo on herännyt kevääseen.Auringon lämmittämässä rinteessä lenteli kuluneen näköinen pieni perhonen, mikä laji lienee. Vaikka sen siivet ovat hapertuneet ja värit haalistuneet, perhosen näkeminen varhaiskeväällä kääntää pään aina.


22 kommenttia:

 1. Oi, sinulla on ollut hieno päivä ulkona;-) Voikukkia, valkovuokkoja, koivuntyttöperhonen, sinivuokkoja, ja kaiken lisäksi naakka lähellä. Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hieno ja keväinen päivä, ulkona tuli oltua tuntikaupalla. Tunnistit perhosen koivuntyttöperhoseksi, kiitos avusta :) Hyvää viikonlopun jatkoa sinullekin!

   Poista
 2. Moi. Kylläpäs sielläpäin on kevät paljon edellä meitä. Aivan mahtavia kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, kevät porskuttaa vauhdilla ja jos vettä tulisi, vauhti vaan kasvaisi. Kiitos Sami.

   Poista
 3. Voikukkiakin jo! Kevät on ihanaa aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon seinustalle voikukka ilmaantuu hyvin aikaisin joka vuosi, siinä on tosi lämmin ja suojainen paikka. Kevät on ihanaa :)

   Poista
 4. Oi joi ja oi, kyllä on jo kukkaisia sun muuta kevään tuntua. Hienolla paikalla on tuo pöytä-tuoli-yhdistelmä.
  Naakka kuului suosikkeihini. sen touhuja oli mukavaa seurata, varsikin sen pesänrakennusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkia alkaa ilmaantua koko ajan lisää, seuraavaksi odottelen mukulaleinikkiä, rentukkaa ja näsiäkin varmaan jo kukkii. Tein tuossa paikassa tulet ja istui hyvän kotvan eväitä mutustellen. Teki hyvää istua itsekseen ja miettiä elämää.

   Naakkoja tässä on paljon ja ne naksuttavat iltaisin yöpuuta etsiessään.

   Poista
 5. Ihana kevät! Uuden elämän alku monelle lajille. Ihmisetkin vapautuvat. Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mayo, hyvin sanot, että uuden elämän alku. Niin se on, tosiaan. Kiitos Mayo.

   Poista
 6. Täällä ei ihan vielä valkovuokot kuki, en ole voikukkiakaan vielä nähnyt.
  Kevät on ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät valloittaa ja varsinkin kevään ensi kukkaset. Aikaisessa ovat täällä valkovuokot tänä vuonna.

   Poista
 7. Kas, sinäkin olet nähnyt koivutyttöperhosen, joka kuuluu mittareihin . Minäkin näin jokin aika sitten ja hämmästyin että jo huhtikuun alussa lentelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kerran aiemmin nähnyt saman perhosen viime vuonna ja silloinkin tosi varhain. On aikainen liitelijä, tarkistin nettilähteistä.

   Poista
 8. Voikukkakin jo kukkii! On varmasti hienoa kulkea tuolla, tuntea kevään tuoksut ja äänet. Ja löytää sinivuokkomättäät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa paikassa voikukka on hyvin varhainen joka vuosi, kuuma suojainen seinusta. On kyllä ihanaa tuolla kulkea ja aistia kaikki kevään kauneus. Tekee niin hyvää olla metsässä.

   Poista
 9. Meilläkin valkovuokko tuossa ulko-oven edustalla näyttää kohta avautuvan =).

  Naakat on hauskoja lintuja, minusta on suloista nähdä ne aina keväisin istumassa oksilla pareittain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi teillä valkovuokkoja ovenpielessä, kuulostaa ihastuttavalta! Naakat ovat hauskoja ja kuulemma myös älykköjä linnuiksi. Täällä niitä on paljon ja iltaisin ne lentelevät suurina parvina naksuttaen etsimässä yöpuuta.

   Poista

Mielenkiinnolla luen ajatuksiasi, kiitos!