perjantai 3. toukokuuta 2013

Elämys

Vappupäivän aamu alkoi lumoavasti, katselin ja kuuntelin kolme varttia lammen ohuella jäällä kuhertavaa ja tepastelevaa urosteertä. Se on kuvassa vain kaukaisena pisteenä, mutta hetkestä jäi minulle  unohtumaton elämys. Sen kruunasi vielä taustalle kukkumaan herennyt, vuoden ensimmäinen käki.


Päivään sisältyi muutakin kevätluonnon kauneutta, ensimmäiset kukkivat imikät ja hennon vihreä, piskuinen lehti vadelmanversossa. Ja kielokin jo puskee maasta lehtipuikeloaan.Herkistä imikkähetkistä siirtymä lutakon prinsseihin, kymmeniin vedestä pilkistäviin mulkosilmiin ja ilman valtaavaan kurnutukseen. Niiden seurailu oli tosi hauskaa, kevään kiihko  ja onnensa kokeilu oli prinsseillä menossa.


Hupaisaa oli, että monet mulkosilmät tapittivat minua istuessani penkalla kuvaamassa. Ajoittain luulin jo, että jokunen rohkea loikkii suoraan syliini.....

9 kommenttia:

 1. Tuo sammakko katsoi niin intensiivisesti, että luulin hetken että syliin se hyppää :) Mukavia kuvia lammen "prinsseistä". Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Herkkyyttä sekä hauskuutta!
  Saitpa monenlaista ilmettä ja liikettä, hauskoja nämä kurnuttajat!
  Kuvauksellista viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Pekka, niinpä....=)!

  Sussi, niin olen. Ihania luonnonrauhaisia paikkoja Suomessa onneksi löytyy vielä paljon.

  Evangelina, niin ne tosiaan tuijottivat minua, hämmästyttävää ja hauskaa! Kiitos Evangelina ja mukavaa viikonvaihdetta!

  Vikki, kiitos! Otin jopa pikkuvideoita, mutta auringonvalo oli liian kirkas ja kuvanlaatu siksi huono. Mutta aika hauska niitä oli katsella. Hyviä kuvaushetkiä myös sinulle!

  VastaaPoista
 4. Rohkenitko suukottaa sammakkoa? Voiis olla mielenkiintoinen kokemus.
  Muista lapsuudesat, että oli hyvä asia, jos kaivossa eli sammakko, silloin saattoi olla varma veden laadusta.

  VastaaPoista
 5. En suukottanut sammakkoprinssiä, olisikohan siitä toennut oikea prinssi...=))? Minäkin olen kuullut, että kaivossa olisi hyvä olla sammakko.

  Tänä keväänä olen sattunut hyviin sammakkopaikkoihin, olen seuraillut kiihkeää elämää parissakin sammakoita kuhisevassa lammikossa. Se kurnutuskin kuuluu kauas, kun kulkee korvat auki.

  VastaaPoista
 6. Aika rohkea se nainen, joka oikeasti uskaltaa ruveta pussailemaan sammakoa. Vaikka, katsoihan tuo kaveri aika kiinteästi kuvaajaan =D

  VastaaPoista
 7. Joo, en minä tuota pussaisi, vaikka se siitä muuttuisikin unelmien prinssiksi. Minun tuurillani se suudelman jälkeenkin olisi kuitenkin vain mulkosilmäinen ja kurnuttava lutakkojen prinssi.....

  VastaaPoista

Mielenkiinnolla luen ajatuksiasi, kiitos!