sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Rastaan pesällä ja aikaisia kukkijoita

Metsäpolkua kävellessäni hätkähdin varmaan yhtä paljon kuin  se mustarastasnaaras, joka hautoi munia  pesässään. Mustarastaat olivat tehneet pesänsä tikan tai palokärjen kolottamaan puuhun polun varteen matalalle  ja ollessani melkein kohdalla naaras lensi pois pesästään minua säikähtäen. Ja säikähdin minäkin! Kurkistin äkkiä pesään ja nappasin kuvan ja jatkoin samantein matkaa, että naaras pääsisi takaisin hautomaan. En ole ennen päässyt näkemään vastaavaa, se oli mukava kevätyllätys.
Toisena päivänä kuljin Usmin metsissä ja pakkasaamuna tunnelma metsäpuron laidalla oli huurteisen kaunis. Istuin puron varrella ja nautin metsän rauhasta ja lintujen laulusta. Rentukkakin oli yön jäljiltä hileinen. Tunnelma oli ihana, jotenkin satuinen.


Aamun edetessä aurinko lämmitti ja sulatti kuuraa. Kevät on uskomattoman aikaisessa, näin jopa ensimmäiset metsäorvokit lämpimässä hiekkaisessa rinteessä.

Mukavaa sunnuntaita.

14 kommenttia:

 1. Kurkkaahan mun blogiin ;)

  http://onnenpisara.blogspot.fi/2014/05/haastettuna.html

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti lintuselle ei käy huonosti, kun on noin matalalle tehnyt pesän. Kettu tai muu nappaa. Rapsakoita rentukoita : ) Varmasti erikoinen tunnelma.

  VastaaPoista
 3. Pekka, hih, noinhan se on.

  Susanna, kiitos!

  Anna, kurkkasin, kiitos haasteesta! Vastaan siihen mukaillen kun sopiva hetki tulee....=)

  Mayo, niinpä, pesä on vaarallisen alhaalla. Tunnelma oli mieleenpainuva rentukkapurolla, tuttukin metsä antaa voimakkaita elämyksiä.

  VastaaPoista
 4. Ihan huippua havaita mustarastaan pesä ja munista kuva. Onnittelen ja samalla toivon, että poikaset aikanaan selviäisivät maailmalle.
  Hieno retki pakkasaamun kirpeyttä mukana.

  VastaaPoista
 5. Aimarii toivon minäkin, että poikaset selviävät. Pesän ohi menee polku, kulkijat varmaan häiritsevät pesintää. Toivotaan parasta.

  Kiitos Sussi!

  VastaaPoista
 6. Rauhallisen kauniita kuvia. Kiva tuo linnunpesäyllätys.

  VastaaPoista
 7. Hieno pesäpuu, oikein kerrostalo!
  Kauniit, tunnelmalliset kukkakuvat!

  VastaaPoista
 8. Erikoinen pesäpaikkavalinta, mutta hienon näköinen. Harvemmin rentukoita näkee huurrereunuksella.

  VastaaPoista
 9. Kiitos Ute Lias, tykkäsin myös pesäyllätyksestä, harvoin näkee linnunpesään noin hyvin.

  Vikki, mullekin tuli kerrostalo mieleen....=) Kiitos sanoistasi!

  Seita, ensimmäinen kerta oli nähdä huurteisia rentukoita, kevät on aikaisessa mutta keikkuva, on tullut vuoroon vettä, räntää ja rakeita....

  VastaaPoista
 10. Mustarastaat ovat kuulemani mukaan sellaisia, että tekevät useinkin pesiä todella huonoihin paikkoihin. Mahtaa mennä munia parempiin suihin tuon vuoksi.

  On kyllä niin kauniita nuo niiden vihreät pikkuiset munat ♥

  VastaaPoista
 11. Marika, kiitos kommentistasi! Toivotaan onnea noille kauniille munille, olisin katsellut niitä pidempäänkin, mutta emo odotti lähtemistäni lähellä...=)

  VastaaPoista

Mielenkiinnolla luen ajatuksiasi, kiitos!