sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Sipoonkorvessa

Olen  omia polkujani  patikoiva  retkeilijä, mutta lähdin mukaan Vantaan ympäristökeskuksen järjestämään Sipoonkorven vaellukseen. Reitti kulki osin uudehkon  Sipoonkorven kansallispuiston kautta. Lähtöpiste Kuusijärven ulkoilualue on jonkin  verran tuttu, olen nauttinut sen savusaunojen löylyistä. Ja nytkin aamulla rantaa lähestyessäni savu leijaili maisemassa saunojen lämmitessä kylpijöitä varten.


Järjestetyillä retkillä on hyvä tutustua vieraisiin maastoihin, varsinkin jos ei ole suunnistustaitoa eikä maastossa merkittyjä reittejä. Vauhti on ryhmissä leppoisa ja viimeisiä odotetaan. Toisaalta yhteispatikoissa kuljetaan ryhmänä eikä voi jäädä pitkiksi ajoiksi tutkimaan kiinnostavia kasveja tai näkymiä saati valokuvaamaan, kuvat ovat enemmän nopeita näpsyjä kuten nytkin. Ja minä tahdon joskus kuvata kiinnostavaa kohdetta kauankin......

Tällä patikalla silmiin osuin mm. tämä linnunpönttö, joka on erikoinen muodoltaan. Millehän linnulle se on tarkoitettu, pohdin.

Tauolla eväs maittoi ja jalat saivat levätä. Tuohon olisi voinut nukahtaa...

Olin mukana myös Espoon järjestämällä Viiden veden kierros-retkellä Nuuksioon, lisätietoa siitä ja muistakin retkistä löytyy  Espoon sivuilta, josta pääsee myös katsomaan digitaalista versiota pääkaupunkiseudun tämän vuoden retkikalenterista.

Näillä eväin pitäisi jaksaa ensi viikonloppuun, jolloin pääsee seuraavan kerran enemmälti luontoilemaan. Mukavaa arjen alkua kaikille.


8 kommenttia:

 1. Nyt voit sitten mennä omin päin uudelleen kun reitti on tuttu.

  VastaaPoista
 2. Kuusijärvi on minullekin tuttu paikka:)

  Puukiipijä tulee minulle mieleen kolmiomaisesta pöntöstä, mutta siinä piti kai olla takaseinän alusta auki

  VastaaPoista
 3. Seita, niin saatan joskus tehdäkin, Sipoonkorpi on korpea, jossa ei paljon ihmisiä liiku ja siksikin se on kiinnostava.

  Sussi, ahaa...=) Minullekin tuli puukiipijä mieleen, en huomannut katsoa pöntön takaseinää, olisiko ollut auki. Hienon muotoinen pönttö joka tapauksessa.

  VastaaPoista
 4. Pekka, totta ja saatttaa tuolla sauna olla juhannuksenakin kuumana. Hyvät löylyt siellä savusaunassa oli kun kävin.

  VastaaPoista
 5. Täällä toinen omien osaksi omien polkujen tallaaja, vaan välillä on mukavaa valmiilla reiteilläkin. Molempi kivaa.
  Noissa maisemissa tykkäisin itsekin vaellella ja saunoa savusaunassa.
  Rentouttavaa meininkiä.

  VastaaPoista
 6. Paljon olet kierrellyt luontopaikkoja, katsoin pitkään taaksepäinkin. Savusaunakuvassa aika pysähtyy, vaikka muuten ehkä olikin rauhattomampi retki. Jään myös monesti paikoilleni ihmettelemään/kuvailemaan, kun olen itsekseni retkeilemässä.

  VastaaPoista
 7. Aimarii, tuolla savusaunassa on hyvät löylyt ja mukava tunnelma. Ja ei se metsässäkään hassumpaa ollut.

  Johki, mukava kuulla sinusta! Retki oli erilainen, mutta antoisa. Kiertelen paljon luontopaikoissa ja lähiluonnossakin. Pysähtyminen on mielestäni yksi retkeilyn ja luontoilun parhaita puolia. Ilman pysähtymisiä ei näe eikä kuule läheskäään niin paljon.

  VastaaPoista

Mielenkiinnolla luen ajatuksiasi, kiitos!