lauantai 22. helmikuuta 2014

Kohti talviseikkailua

Seikkailullista talvilomaa odotellessa katselin viime kesän kuvia, kun tein valmisteluja tätä talvea varten. Löysin kesällä vintiltä vanhat puusukset ja iki-ihanat punaiset monot ja samassa päätin kokeilla tulevana talvena umpihankihiihtoa. Kun vain lunta olisi riittävästi.....Kuinkahan luistaa tervattu suksi? Viimeksi sellaisilla hiihdin pikkutyttönä. Aion hiihdellä metsässä ja jäällä.

Seikkailua varten olen kehitellyt myös omatekoisen pienen ahkion, kuvia siitä tulee myöhemmin. Lisäksi olen neulonut oikeat vanhanaikaiset villahousut eli pässinpökkimät......=)

Leppoisaa päivän jatkoa.
8 kommenttia:

 1. Hei minullakin oli Lampiset ja juuri tuollaiset samanlaiset siteet niissä. Onpa hienoa että ovat säilyneet käyttökunnossa.

  VastaaPoista
 2. Minullakin oli lapsuudessa ja nuoruudessa Lampiset. Palasi monta hiihtoretkeä mieleen:)

  VastaaPoista
 3. Jee, mitkä sukset ja monot! Ja vielä pässinpökkimätkin :) Toivottavasti lunta piisaa, mukavia retkiä!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Susanna, sitä tarvitaan!

  Pirjo, eikö.....=)?

  Seita, minulla on noiden lisäksi Hyttiset....=) Vanhoja, muistoja mieleentuovia suksimerkkejä.

  Sussi, Lampiset taisivat olla meidän lapsuudessa ja nuoruudessa tosi yleiset, ei silloin ollut ulkomaisia merkkejä.

  Saga, hihii! Minulle on kerrottu, että pässinpökkimät ovat mainiot talviulkoilussa ja nyt minä testaan ne. Tykkään neuloa ja nuo olivat tämän talven isoin neuletyö.Kiitos toivotuksista....=)

  VastaaPoista
 5. Tutut ja turvalliset Lampiset. Niillä on hyvä sivakoida, kun varoo alamäkilaskuissa. Mistä äsken kuulin, että suomen kieli on ainoa, jossa suksille on oma sanansa. Muissa hiihtäminen ja sukset ovat sama.

  VastaaPoista
 6. Pekka, täytyypä varoa alamäkiä, sillä niitäkin reissullani tulee....=) Hienoa, että suomen kielessä on omat sanat molemmille, olemmehan hiihtäjäkansaa.

  VastaaPoista

Mielenkiinnolla luen ajatuksiasi, kiitos!