lauantai 1. kesäkuuta 2013

Valon ja vihreän leikki

Syrjäisen metsän aamu, valonsäteiden ja vihreän eri sävyjen leikki.


Tämän retken sokerina  pohjalla oli  havainto, jota olin toivonut jo aiemmin seudulla liikkuessani. Rämmittyäni tiiviissä ryteikössä ja jo melkein käännyttyäni takaisin pääsin ison kuusen alle joen rantaan ja siinä samassa vedessä loiskahti. Terästin katsettani ja siellä se oli, saukko sukeltelemassa. Pienen hetken näin sen tarkasti kuusenoksien lävitse ja olin haltioissani. Saukko todella asustaa siellä, olin kevättalvella vain parikymmentä metriä samaisesta paikasta.

Saukko sukelsi matkoihinsa, minä jäin istumaan rannalle ruohon sekaan hymyillen hyvälle onnelleni. Pitkästä aikaa onni katsoi suuntaani. Tätä tarvitsin.

5 kommenttia:

 1. Korte on suosikkikasvejani. Se on niin kaunis varsinkin kasteisena. Tuo kuusen tumma runko luo hyvän kontrastin kortteiden keveälle vihreydelle.

  VastaaPoista
 2. Kortteita tuossa paikassa oli paljon ja ne kiinnittivät huomioni eri valoissa. Kortteen värikin vaihtui valon myötä.

  VastaaPoista
 3. Tuolla voi kuvitella metsänneitojen tanssivan:)

  VastaaPoista
 4. Sussu, aivan totta...=) Jännittävää, miten lähellä asutusta voi olla noinkin omassa rauhassaan oleva satumainen paikka.

  VastaaPoista
 5. Ihanaa vihreyttä ja kauneutta. Saukko oli varmasti upea näky. Siitä riittää kauan hupia jos kaveri jää leikkimään näköisälle.

  VastaaPoista

Mielenkiinnolla luen ajatuksiasi, kiitos!