lauantai 21. joulukuuta 2013

Talvipäivänseisaus suolammella

Loman aluksi heräsin virkeänä pitkien yöunien jälkeen ja aamukukkujana läksin ennen auringonnousua retkelle.  Pidän vielä pimeästä   metsästä, aamuvarhain metsä on yksin minun.

Poikkesin valaistulta reitiltä pimeään metsään, otsalampun avulla oli vaivatonta liikkua pienellä polulla. Kokemus oli uusi ja mieluisa, hiljainen metsä otti kulkijan kuin syliinsä. Otsalampun valokeilassa vesipisarat kimalsivat torvijäkälien sisällä  kuin pienet kristallit.


Suolammelle saapuessani tuli sininen hetki. Jääriite peitti lammen. Oli hiljaista ja levollista. Hiljaisuuden katkaisivat korpin raakkumat, ensin yksi ja kohta kaksi suurta mustaa lintua lisää pyörähti lammen yläpuolella raakkuen ja jatkoi matkaansa metsän siimekseen.
Lampea kiertää polku, yhtäkkiä päätin lähteä seuraamaan sitä. Aurinko nousi, maiseman valtasivat ennen pitkää pehmeät harmaan sävyt.

Joutsenista muistutti pesällä vain valkeat sulat.Huomenna päivä on jo kukonaskelen verran pidempi. Joulukiireiden keskellä talvipäivänseisausretki pimeään metsään ja suolammelle oli kuin rauhoittava hengähdys, hetki pysähtyä ja antaa hopun hidastua.


5 kommenttia:

 1. On hyvä rauhoittua kiireiden keskellä ja mikä olisi parempi paikka kuin metsä ja hiljainen suolampi.
  Metsässä olin minäkin tänään.

  VastaaPoista
 2. Jotenkin tuo mieleen Lapin maiseman: kaukana, yksin.

  VastaaPoista
 3. kaunis paikka, täynnä rauhaa.

  VastaaPoista
 4. Ah, mikä upea paikka kulkea. Vielä minäkin joskus ... : )

  VastaaPoista
 5. Seita, olen aivan samaa mieltä. Metsä tekee ihmiselle hyvää.

  Pekka, ehkäpä juuri siksi pidän tuosta suolammesta, että se tuo minullekin mieleen Lapin. Mutta se ei ole kaukana, vaan lähellä, mutta ihanasti piilossa.

  Sussi, niin on. Pidän siitä kovasti.

  Mayo, niin on. Varsin harva on sen löytänyt, vaikka se lähellä onkin. Ja siksikin se on kuin pieni paratiisi....=)

  VastaaPoista

Mielenkiinnolla luen ajatuksiasi, kiitos!