keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Saukon jäljillä

Lomareissun toiseksi viimeinen päivä oli täynnä iloa ja valoa. Aurinko valaisi järven jään kun läksin vielä viimeisen kerran itselleni tärkeään paikkaan katsomaan ulapalle.

Usein suunnittelen, minne retkeni suuntautuu, mutta teen kuitenkin retkellä pieniä lisämutkia tai -matkoja. Niin nytkin ja kuinka ihanan yllätyksen se toikaan. Rannan tuntumassa olin näkevinäni taas uudenlaiset jäljet ja menin lähemmäs. Ja tottavie, siinä oli saukko laskenut pienessä kumpareessa pyllymäkeä! Tiesin, että alueella on nähty saukko, mutta ensimmäistä kertaa itse näin selvät jäljet.Hauskaa on, että tuo kumpare järven jäällä on aivan pieni, mutta saukko on siinäkin päättänyt laskea liukua. Liukumäestä lähdin seuraamaan saukon tassunpainaumia hangessa, kunnes ne johtivat kohti kaukaista järven ulappaa.

Luonto on minulle loputtoman kiinnostuksen kohde ja tällä reissulla näkemäni eläinten jäljet lumessa olivat tavattoman kiehtovia. Ajatus siitä, että aivan lähellä elää ja asustaa monenlaista viipeltäjää on innostava. Kärppä ja/tai minkki, saukko, jänikset, ketut, ehkä jopa mäyrä ja ties mitä muuta! Eläinten jälkien havainnointi ja pohdinta, kenen ne ovat rikastuttivat tätä matkaa paljon.

Lopuksi kuvia aurinkoisesta mutta hyvin tuulisesta loppuretkestä. Päivä oli upea.Matkalla sain elää hiukan kaunista talvea ja talvilajeja ja se tuntui kotiseudun lumettoman talven jälkeen tosi  hyvältä.  Kotiinpalattua katse kääntyi kuin itsestään kohti lähestyvää kevättä.

5 kommenttia:

 1. Kyllä suomalainen tarvitsee talven, vaikka lyhyenkin.
  Saukko on hauska veijari. On kiva kuvitella sitä mäenlaskussa tuossa pikku nyppylällä.

  VastaaPoista
 2. Ilmeisesti saukko ymmärsi laskiaissunnuntain meiningin.

  VastaaPoista
 3. Lumijälkien seuraaminen on hauskaa ja kiintoisaa.

  VastaaPoista
 4. Seita, kyllä tosiaan tarvitsee, hiihtämään on päästävä. Kunpa joskus näkisin saukon paremmin, kerran olen nähnyt sen vilaukselta joessa.

  Pekka, aivan....=))

  Susanna, niin oli...=)

  Sussi, niin on, mukavaa yrittää opetella lajeja niiden jäljistä.

  VastaaPoista

Mielenkiinnolla luen ajatuksiasi, kiitos!