lauantai 28. helmikuuta 2015

Peltokävely

Tämä talvi on ollut erilainen, en ole kyennyt hiihtämään kertaakaan ja jääretket ovat myös jääneet väliin heikon jäätilanteen tähden. Nyt on selvinnyt, että kipuilu nivelissä on ilmeisesti nivelrikon aiheuttamaa, joten liikkuminen täytyy sopeuttaa siihen. Mutta suurta iloa tuottaa, että yleensä pääsen liikkumaan luonnossa, vaikka sitten kävelemällä.

Aamun pieni retki suuntautui peltotielle. Heti ulko-oven avattuani äänimaisema ilahdutti, linnut olivat äänessä keväisesti. Punatulkku jypytti pellon laidassa. Lumet ovat huvenneet silmissä ja peltoaukea on pian täynnä muuttolintuja. Muistiinpanoistani tarkistin, että viime vuonna ensimmäinen töyhtöhyyppähavainto on samaiselta pellolta ollut 8. maaliskuuta.
Keväällä peltoaukea muuttuu järvimäiseksi lumien sulaessa. Nyt multa jo näkyy paikka paikoin lumen alta reilustikin.Maisema on kevättalvisen värinen ja raikas. Tuoksu ilmassa lupaa, että kevät todella on tulollaan. Siirryn kävelemään peltoa kiertävän, jo hiihtokelvottoman latureitin pohjaa. Se kantaa yön jäljiltä hyvin. Metsänreunasta kuuluu harmaapäätikan soidinääni. Onpa ihanaa olla ulkona, missään ei näy ketään. Vaikka en reittiä hiihtämään päässyt, pääsinpä edes kävelemään sen läpi.

Peltoaukealla on puusiltoja ojien yli, pysähdyn aamukaffeelle sellaiselle. Posket punaisina hörpin kahvia ja syön eväsleipää. Tunnen oloni hyväksi.
Mukavaa viikonvaihdetta sinulle.

11 kommenttia:

 1. Kevät koittaa ja mieli kirkastuu. Kiitos kuvaretkestä taas kerran! Piti ihan käydä kuuntelemassa youtubessa, miltä punatulkku kuulostaa. :D

  VastaaPoista
 2. Maisemasi on niin erilainen omaani verrattuna.
  Siellä on kevät kohtsillään. Joko maa tuoksuu, kun kyntöpellot ovat paljastuneet lumesta?
  Oletan, että tunnet kuitenkin helpotusta, että diagnoosi on selvinnyt. Nyt voidaan yrittää löytää ainakin spesifisiä hoitokeinoja taudin hillitsemiseen, kenties oireidenkin vähenemiseen.
  Joskus on vain pärjättävä niillä eväillä, mitkä kulloinkin. Tuon olen saanut itsekin kokea.
  Vaikka täällä ollaan täysin talvessa, niin punatulkut jypyttävät pihan koivuissa. Se ilahduttaa

  VastaaPoista
 3. Ei tässä varmasti kauaa mene kun töyhtöhyypät valloittavat nuo mullospellot!
  Osaan taas kuvitella miten istut sillalla, nautit rauhallisuudesta ympärilläsi ja nautit eväistä jotka maistuvat ulkoilmassa täydellisiltä.
  Toivon parasta mahdollista terveyttä!

  VastaaPoista
 4. saa tosiaan nähdä, koska ensimmäiset muuttolinnut saapuvat. Viime vuonna sepelkyyhky saapui meillepäin jo maaliskuun alussa, yleensä ne tulevat vasta loppukuusta, kuten kottaraiset.

  VastaaPoista
 5. Ute Lias, keväällä on ihmeellinen, uudistava voima.

  Aimarii, ei vielä maa tuoksu, mutta ilma kyllä tuoksuu keväältä. On helpottavaa tietää, mikä kivut aiheuttaa, voi jotenkin yrittää löytää tapoja elää sen kanssa. Ja sinnikäs olen ja todella yritän. Myös suksille, vaikka erittäin hitaasti.

  Vikki, kiitos. Nyt täytyy kulkea korvat auki, että kuulee muuttolintujen äänet.

  Pekka, jälleen kerran hyvin ilmaistu.

  Sussi, totta, sepelkyyhkykin on varhainen muuttaja. Kivaa on kuulla aina ensimmäiset huhuilut.

  VastaaPoista
 6. Voi siellähän näyttää olevan vähempi lunta,kun täälläpäin.Niin keväiseltä näyttää,vaikkka täälläkin jo pälviä näkkyy olevan joissain määrin,puiden juurelta on jo sulanut aikamoisia plänttejä,mutta pelloilla on paksulti vielä :(

  Muksaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 7. Kovin on lumet hävinneet siellä. Tämä on ollut aika kummallinen talvi. Pilvistä vaan enimmäkseen ja lauhaa.

  Eikös se ohje ole nivelpotilaille, että liikuntaa kipujen sallimissa rajoissa.

  VastaaPoista
 8. Kauniit keväiset kuvat...
  Meillä on täällä jo lumetonta ja tänä vuonna ei ainakaan vielä ollut edes pahoja tulvia. Muuttolintuja täälläkin odotellaan :D

  VastaaPoista
 9. Kauniit kuvat. Juuri tätä kautta eletään- Loskaa ja vettä. Sekin näyttää kuvissa kauniilta :-)

  VastaaPoista
 10. Tansku, kiitos. Kevät on hujahtanut täällä etiäpäin aimo harppauksin viime aikoina. Mukavaa viikkoa sullekkin!

  Seita, merkillinen talvi on ollut, sahannut lämpötila täällä nollan molemmin puolin. Juurikin tuollainen on nivelpotilaiden ohje liikuntaan, haen parhaillaan rajapintaa, mitä voin ja mitä en voi tehdä.

  Ame Amebadonna, kiitos. Vai jo ihan lumetonta, no johan. Muuttolintuja kuulostelen minäkin joka päivä, varsinkin aamuisin töihin lähtiessä.

  Viherrys, kiitos kommentistasi! Olen samaa mieltä, jopa loska ja vesi voi näyttää kauniilta....=) Avartaa maailmaa kovasti, jos kykenee näkemään kauneutta muussakin kuin perinteisessä kauneudessa.

  VastaaPoista

Mielenkiinnolla luen ajatuksiasi, kiitos!