sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Suolammella ja haaste

Pitkästä aikaa patikoin tutulle suolammelle, patikka lämmitti luonnossa kulkijaa niin paljon, että pulahdin ensitöikseni  lampeen uimaan. Kuivatellessani rannalla kumarruin tutkimaan, olivatko  kihokin kukkanuput auenneet. Kukat aukeavat vain auringonpaisteella ja pilvisenä päivänä ne pysyvät kiinni kuten nyt.Osa kihokeista kasvoi aivan suolammen reunalla turvemättäällä. Nivelet  ilmoittivat itsestään, kun notkistelin maanrajaan kihokkeja  tutkailemaan ja kuvaamaan uikkareissani, kuvausasento oli kieltämättä hiukkasen hankala.


Samalla mättäällä silmä tavoitti  kukkivia karpaloita.


 Lakat punertavat ja maistaessani niitä huomasin niiden olevan jo liki poimintakypsiä.


Nivelten notkisteluun päästyäni pakkohan tuo seuraavakin oli tarkemmin tutkailla.


 Mustikat ovat osin jo kypsyneet, istahdin mättäälle nauttimaan välipalaa.


Sää oli lämmin ja hiostava, ukkonen jyrähteli kaukana kävellessäni viimeisiä kilometrejä. Sadetta ei kuitenkaan vielä ropissut tummista pilvistä.
Vaikka ukkonen jyrähteli lähistöllä, oli aikaa kuvata kukkia. Yläkuvan kasvi on todennäköisesti jokin horsma, alempi on punasolmukki.


Seita Seitakuvia-blogista antoi minulle haasteen, jossa esitellään kolme blogia. Kiitos Seita haasteesta, mielelläni esittelen kiinnostavia blogeja. Aikaa lukea muiden blogeja on vähän ja kiehtovia blogeja paljon. Itse hurahtaneena luontoon ja retkeilyyn luen eniten niistä, mutta seuraavat kolme blogia  kiinnostavat ja viehättävät minua suuresti. Ne avartavat maailmaani ja antavat paljon esteettistä iloa sekä aineksia ajatuksille ja pohdinnoille. Satunnaisessa järjestyksessä:


Ninnu  blogista  Kuvittelun ilo, sisältää valokuvien lisäksi Ninnun tekemää taidetta, joiden katsominen herättää  ajatuksia ja  antaa elämyksiä. Ninnun blogissa koen, tunnen  ja virkistyn.

Mayo blogista   Pieni ihminen suuri elämä , sisältää  valokuvien lisäksi ajatuksia ja pohdintoja, jotka saavat minutkin pysähtymään ja miettimään, mausteena ihanaa huumoria. Pidän myöskin eläimistä, joista Mayolla on mukavia kuvia ja turinoita.

Iiris blogista   Vaahteranlehtiä , sisältää upeita, sielukkaita ja tunnelmallisia valokuvia. Nautin niiden katselusta ja ihailen Iiriksen taitoa valokuvata.
  

16 kommenttia:

 1. Kiitos valtavan paljon! Ihana sunnuntaipäivän yllätys. Ilahdutit taas :). Oikein kovasti!!

  Hienoja kuvia kihokeista ja muista suolla kasvavista! Kauniit nuo tummansiniset pilvet mäntyjen takana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, mukava kuulla että ilahduit....=) Kiitos sanoistasi, suolla kasvaa yllättävän kauniita kasveja, kuten juurikin kihokit.

   Poista
 2. Ihmeellisiä kuvia. Kihokki näyttää aina jotenkin pelottavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pekka, kihokki onkin erikoinen kaveri, tuossakin kuvassa näyttäisi olevan vielä jonkin pienen hyönteisen jämiä....

   Poista
 3. Niin hienot kuvat. Kihokki on hieno, karpalon kukka näyttää kieltä :P ja hilla ja mustikat näyttävät mehukkailta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marliska, kiitos paljon! Retkellä oli taas monenmoista katsottavaa ja kuvattavaa ja maisteltavaakin.....=)

   Poista
 4. Kiitos kauniista sanoistasi. Vähälle jäänyt viime aikoina kirjoittelu ja kuvailu.

  Kihokki ei näytä ollenkaan pelottavalta, vaikka hyönteiselle se voi sitä olla. Kaunis kuin mikä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Mayo. Kesällä on niin paljon tekemistä, ettei sitä aina koneelle ennätäkään. Kihokki on kaunis, minulle tulee siitä mieleen jokin lasista valmistettu taideteos.

   Poista
 5. Kiitos nainen.kuvastimessa tunnustuksesta! =) Ilahduin kovin kun näin pitkän ajan jälkeen kirjauduin blogiini ja näin odottavat kommentit. Tarkoitus on jatkaa blogin päivittämistä jälleen näin syksyn saapuessa ja metsästää takaisin hetkeksi kadonnut inspiraatio. Ja juuri tällaiset tunnustukset auttavat sen löytymisessä! Hyvää syksyä! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Iiris! Kesällä on tosiaan niin paljon kaikkea puuhaa, ettei aina ennätä koneelle. Kiitos ja kaunista syksyä myös sinulle :)

   Poista

Mielenkiinnolla luen ajatuksiasi, kiitos!