lauantai 19. joulukuuta 2015

Kytäjärvi

Vajaa viikko jouluun ja maisema Kytäjärven aamussa oli kuin keväällä.


Kytäjärven pohjoispuolen rantaa seurailee kapea hiekkatie.Keimonniemeä lähestyessä tien viereltä nousevat  jyrkät kalliot.

 Valkea silta ylittää veden, näen matkan päässä häämöttävän punaisen rakennuksen. Sieltä kuuluu voimakasta vedenkohinaa, onkohan siellä mylly. Silta erottaa Kytäjärven ja Suolijärven yhdistävän kapean  uoman.

Jälkikäteen otan asiasta selvää, tuossa on tosiaan vanha mylly sekä sähkölaitos.


Hetken hiekkatietä jatkettuani sujahdan kapeammalle tielle, joka nousee metsään. Se vie minut vanhalle laavulle Suolijärven rantaan. Näkö- ja kuuloetäisyydellä  on Suolijärven pato. Näkymä Suolijärvelle, jonka rannat ovat kovin kallioiset.Tulen sytyttyä on aikaa katsella tarkemmin ympärilleen. Laavun katto on sammaloitunut ajan saatossa.Paluumatkalla minut ohitetaan nelijalkaisen menopelin voimin.


Vielä silmäys vanhaan Kytäjän myllyyn ja komeisiin kallioihin. Kytäjärveltä tuulee kasvoille,  tikliparvi sirputtaa lähipuiden latvoissa .Hyvää joulunodotusta.

22 kommenttia:

 1. Kiva tuo auringonpaiste. Liekö joulupukki tonttuineen vaihtanut vähän menopeliä, kun ei ole lunta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huopalintu, aurinko oli iloinen yllätys, sitä ei ole juuri viime aikoina näkynyt. Joulupukki kärryillä, ei hassumpi idea tälläisenä talvena....:)

   Poista
 2. Ei kyllä uskoisi joulukuun kuviksi, ihan on kuin keväällä.
  Ihanat kuvat jälleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marliska, kiitos! Aamun valokin näytti keväiseltä, merkillinen alkutalvi täällä etelässä.

   Poista
 3. Tuo ensimmäinen kuva on niin kaunis! Melkein kuin maalaus. Pidän myös kovasti tuosta toiseksi viimeisestä. Hienoja kuvia.
  Sää on tosiaan tällä hetkellä vähän pelottavankin leuto. Toivottavasti tasaantuisi perinteiseksi talvisääksi viimeistään tammikuussa. Onneksi jouluun kuuluu muutakin kuin lumi :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ninnu! Minäkin pidän tuosta ensimmäisestä kuvasta. Tuontyyppisiä näkymiä silmäni katsovat mielellään, niissä on joskus paljon katsottavaa.

   Tammikuussa taisi tulla lumi viime vuonna, toivottavasti niin käy tänä talvenakin. Kyllä sitä lunta jouluun tai edes talveen kaipaisi...:)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Pekka, tuo mylly oli kovasti kiinnostava näköinen minustakin.

   Poista
 5. Oi, kauniita kuvatunnelmia! Eipä vain uskoisi näitä katsoessa, että joulu koputtelee jo porraspuulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannah! Niinpä, lunta ei näy mutta onneksi sentään aurinko näyttäytyi pitkästä aikaa....:)

   Poista
 6. Vanha, sammalkattoinen laavu on niin houkuttavan näköinen, että justiinsa huomenna kävisin tulistelemassa siellä, jos lähellä olisi.
  Maisemasi tuovat kyllä mieleen enemmänkin myöhäissyksyn kuin joulunalusajan. Vaan mikäs tuolla on retkeillä, ei ole liukasta, ei kylmää, aurinkoakin hiukan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystävä neuvoi tuon laavun minulle. Mukava ja rauhaisa paikka. On juu helppo liikkua, kun ei tarvitse liukkautta varoa. Pääsee myös autolla helposti ajelemaan pikkuteitä.

   Poista
 7. Kyllä nyt aiheutit sellaisen mökki-ikävän meikäläiselle, että tekisi mieli heti pakata reppu ja soittaa töihin, että sen on moro! Kaunista on.
  Hyvää joulua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mayo =) Hauska kuulla, että kuvani motivoivat sua. Kaunista on, vaikka ei ollenkaan talvista.

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 8. Kävin tänään isäni kanssa jouluostoksilla ja ajattelin aivan samaa, näyttää aivan siltä, kuin olisi kevät. Missään ei näkynyt lunta. Yhdellä pellolla oli vieläpä laulujoutsenparvi ruokailemassa! Ja kotipihalla lintulaudan luona lenteli pari hyönteistä. Kohta varmaankin pitää tehdä niinkuin siinä yhdessä joululaulussa, ja laittaa pesä pikkulinnuille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tänään oli joulukuun lämpöennätys 11,3 astetta Kokemäellä. Sehän on enemmän kuin juhannuksena tässä vähän aikaa sitten! Aika hurjalta tuntuu.

   Poista
 9. Siinäpä vasta rantatie. Tuon lähempänä rantaa ei tie voi olla.
  Jotkut kuvat ovat kuin kesällä otettuja. Ihana laavu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta Seita, ihan järven vieressä tie vie. Ihmeellinen talvi täällä, en muista näin lämmintä joulukuuta.

   Poista
 10. todella kaunista! Hyvää jouluviikkoa!

  VastaaPoista
 11. Kiitos virtuaalisesta joulunalusretkestä! Rauhallista ja Kaunista Joulua Sinulle!

  VastaaPoista

Mielenkiinnolla luen ajatuksiasi, kiitos!