sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Koiranheisi, keltakurjenmiekka ja talvikki

Kesä on kasveista kiinnostuneen kulta-aikaa ja kukintansa aloittavat yhä uudet lajit. Tänä vuonna kukinnat ovat varhaisessa ja joillakin nopeasti ohi.

Lähimetsän koiranheisi on lumoavan kauniskukkainen.Keltakurjenmiekka on yhtä upea kuin jalostetut lajikumppaninsa.
Talvikkeja olen nähnyt tänä vuonna monella uudella kasvupaikalla. En kyllä erota niitä lajilleen, tästäkään en tiedä onko isotalvikki, kellotalvikki vai pikkutalvikki.
Kesä on varhainen, kun ensimmäiset mustikat kypsyivät jo juhannuksena.


Suloisia kesäpäiviä sinulle!

14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kyllä näyttäisi olevan mustikan raakileita mukavasti, hyvä juttu, sillä tykkään noukkia marjoja. Mustikka on hyvää ja terveellistäkin kaiken lisäksi.

   Poista
 2. Ja vielä on vaihtoehtona keltatalvikkikin. Isotalvikin kukka on mielestäni ihan valkoinen, kuvan talvikilla siinä on keltaisuutta. Kurjenmiekka ja koiranheisi ovat niin kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä tuossa oli keltaisuutta. Niin keltatalvikkikin vielä. Luonnonkukissa on tosi näyttäviä kukintoja kuten kurjenmiekka ja koiranheisi.

   Poista
 3. Moi. Upeat kuvat. Mustikat jo kypsiä. Äkkiä metsään.

  VastaaPoista
 4. Kuvaat hienoja makroja.
  Olen samaa mieltä kanssasi, kyllä keltainen kurjenmiekka kosteikkopaikoilla villina ja vapaana on tosi kaunis.
  Pian pääset mustikkaherkuttelemaan oikein isommasti, minä saan odotella ensimmäistäkin kypsää mustikkaa vielä tovin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aimarii. Tykkään kuvata makroja, kun yksityiskohdat näkee paremmin kuin paljain silmin. Monissa kasveissa on hyvin kauniita yksityiskohtia, jotka jäisivät ilman makrolinssiä ja siirtoa tietokoneelle huomaamati.

   Joo kyllä tässä uuden sadon mustikkamaitoa ja -piirakkaa jo ootan vesi kielellä :) Ihmeen aikaseen kypsymässä tänä vuonna ovat, enpäs muista että jussina olisi ollut noin kypsää marjaa. Sinulla siellä on marjoissa varmaan oma ihana arominsa, kun pohjoisen valossa saavat kypsyä.

   Poista

Mielenkiinnolla luen ajatuksiasi, kiitos!