tiistai 29. lokakuuta 2013

Aavaan merenrantaan

Sinne teki mieli. Katsomaan ulapalle,  etelään kauaskantamattomiin.

Polku vei aivan Porkkalanniemen päähän, sade ei haitannut karvan vertaa. Matkalla jäin ihailemaan kallion kuviota, miten ihmeellinen se onkaan.Maasto muuttui hyvin kallioiseksi ja selvä hiekkapolku hajosi kalliomaisemaksi. Missä on merenranta? Ja samassa  oivalsin sen kohinan. Olin kuullut sen jo mökkiin ja ihmetellyt, mitä se on. Meri. Sitä se oli. Jatkuvaa kohinaa, vaikka ei suuresti tuullut. Voimakasta kohinaa ja aaltojen ääntä niiden paiskautuessa rantakallioon.

Sade kasteli kasvot ja koko naisen, tuuli riepotti hiuksia. Tunsin ihmetystä ja kunnioitusta merta kohtaan. Meri on minulle vieras ja pelottavakin elementti, enkä ole viettänyt näin meren ääressä paljoakaan aikaa. Harmaana ja sateisena syyspäivänä näin kuitenkin sen kauneuden sekä tietysti voiman ja mahdin.

Litimärkänä palasin mökille saunaa lämmittämään. Nyt paloivat puut savuttamatta ja  sauna kuumeni taivaalliseksi. Uin meressä monta kertaa ja nyt vasta huomasin lämpomittarin laiturin päässä. Merivesi railakkaat 7 astetta. Uin ja saunoin, kunnes nälkä ajoi takaisin mökkiin. Lämmintä päälle, hyvää ruokaa ja juomaa - sitten oli mukava istua kuistilla juomassa iltakahvia makean kera syysvihmaa lasin läpi laiskasti katsellen.


 Ja arvaapa miltä aava merenranta näytti seuraavana aamuna?

9 kommenttia:

 1. Voi autuus minkä kokemuksen oletkaan saanut. Upea retki ja upeat kuvat, saatoin tuntea(kateellisena) tuon tuulen ja kosteuden kasvoillani ja nuo kalliot... oihhh

  VastaaPoista
 2. Meri on läsnä kuvissasi. Miten erilaisia tunnelmia harmaa syyssää tarjoaakaan verrattuna kesäiseen Porkkalaan. Eniten pidän viimeisestä kuvasta. Se on kuin maalaus.

  VastaaPoista
 3. Syksyinen meri rantoineen on vaikuttava paikka.

  VastaaPoista
 4. Rauhoittavaa <3 Oliko maisema jäinen, luminen sitten?

  VastaaPoista
 5. Kiitos Tiitsa...=) Oli hienoa olla meren ääressä, satoi eli ei. Porkkalanniemen kärki on upea paikka. Vielä jos sinne sattuisi lintujen muuttoaikaan.....

  Kiitos Seita. Kesällä tuolla olisi varmasti aivan erilaista, voin kuvitella nuo kalliot kuumana paljaan jalan alla.

  Sussi, niin on. Se ei jätä kylmäksi.

  Katja, kiitos. Seuraavan päivän tunnelmat tulee piakkoin...=)

  VastaaPoista
 6. Vähän alakuloinen tunnelma tuossa aavassa harmaassa.

  VastaaPoista
 7. Pekka, harmaatahan se oli. Mutta silti kiehtovaa.

  VastaaPoista
 8. Olitko sinä Porkkalassa jollain vuokramökillä?

  Olen käynyt Porkkalassa varsinkin nuorempana, mutta vain päiväretkillä. Mies on joskus telttaillut siellä, mutta tässä iässä kallioinen alusta ei enää houkuttele kylkiäni ;-)

  Mökki ja sauna kuullostaa mahtavalta. Olet kyllä aikamoinen nainen, kun merivesi houkuttaa vielä =)

  VastaaPoista
 9. Birgitta, kyllä olin vuokramökillä siellä ensimmäistä kertaa. Ja muutenkin kävin ekaa kertaa Porkkalanniemessä ja ihastuin kyllä maisemiin.

  Minunkin kehoni vaatii sänkyä ja patjaa, rupeaa muuten helposti paikkoja kolottamaan...=) Sitä arvostaa mukavuutta nykyään paljon.

  Vesi oli vilakkaa, mutta avantokausi on nyt alkanut ja vedet vaan viilenevät....

  VastaaPoista

Mielenkiinnolla luen ajatuksiasi, kiitos!