perjantai 7. elokuuta 2015

Kuningatar

Kävely Kallahdenniemen päähän Kuningattareen teki vaikutuksen sisämaassa kasvaneeseen maakrapuun. Kävely merellisissä maisemissa houkutti kuvaamaan runsaasti ja seuraava kuvakimara on aurinkoisen ja tuulisen puolipilvisen  päivän satoa.


Matkalla Kuningattareen merinätkelmä pysäytti. En ole nähnyt merinätkelmää luonnossa aikaisemmin, se oli retken mukavin havainto. Ensihavainto uudesta lajista on minulle aina merkittävä.
Taustalla näkyvä pieni saari on nimeltään  Voirasia.
Merenrantakasvit ovat minulle suurelta osin vieraita, kuten tämäkin kiven kupeessa rehottanut  kasvi, jolla oli pienikokoiset mutta kauniit kukat.

16 kommenttia:

 1. Avarat merimaisemat ovat aina vaikuttavia. Kauniit merinätkelmän kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marliska, kiitos. Olen samaa mieltä, meri on elementtinä vaikuttava ja suuri, moniulotteinen.

   Poista
 2. Kylläpäs sattui hyvin: annoit nimen muutama päivä sitten kuvaamalleni kukalle mökkimaisemissamme. Olen aina miettinyt, mikä tuo violettiin vivahtava kukka mahtaa hiekkarannalla olla. Nyt selvisi. Kiitos siitä!

  Jos haluat nähdä lisää hieman erilaisia merimaisemia Perämereltä, piipahda blogissani. Merinätkelmää en postaukseen kylläkään ottanut mukaan, kun tuli muutenkin niin paljon kuvia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivi, hauska sattuma, että nimesin kuvaamasi kasvin ;) Minä olin nähnyt merinätkelmää vain kirjojen kuvissa ja luonnossa sen nähdessäni tunnistin sen heti. Olin nimittäin tutkinut kirjallisuudesta nätkelmiä tehdäkseni lajimäärityksiä toiselle nätkelmällelajille.

   Ilman muuta käyn blogissasi, kiitos kutsusta ;)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Pekka, näin on. Meri on minulle vieras, mutta kiintoisa elementti. Vaikuttava.

   Poista
 4. Upea merinätkelmä. Tuolla niemessä olen monesti käynyt kävelemässä ja merta ihailemassa. Muinoin olin työni vuoksi lähistöllä majoittuneena ja Kallahdenniemi oli sopivan matkan päässä ilta- ja aamulenkkipaikkana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seita, merinätkelmä on minunkin mielestäni upea kasvi. Vetää aivan vertoja jalostetuille tuoksuherneille. Mukava kuulla, että niemi on sinullekin tuttu paikka, itse kävin siellä ensi kertaa. Tykästyin laajaan merimaisemaan niemen päässä, avomerelle katsomisessa on oma viehätyksensä.

   Poista
 5. Kauniita kuvia. Ihana tuo merinätkelmä, ja ihanasti kuvattu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirjo, merinätkelmää kuvasin nöyrästi maassa mahallani maaten ;)

   Poista
 6. Kauniin punainen merinätkelmä. Ihania kuvia olet ottanut siitä.
  Noita merenrantamaisemia ei voi kuin ihailla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ninnu! Onneksi pari merinätkelmää kasvoi tuulensuojaisessa paikassa, että sain ne kuvattua. Minäkin ihastuin noihin merimaisemiin.

   Poista
 7. Herkät, kauniit kukkakuvat!
  Mistähän tuo saari on nimensä saanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vikki! En tiedä, mistä saari on saanut nimensä, mutta lähellä on toinen pieni saari nimeltään Voinappi ;)

   Poista

Mielenkiinnolla luen ajatuksiasi, kiitos!