lauantai 15. elokuuta 2015

Metsän siimeksessä nähtyä

Metsä hoitaa ja elvyttää rauhallaan ja kauneudellaan ja ottaa kulkijan syliinsä. Joskus metsä yllättää  ja siellä voi kohdata mitä erilaisimpia asioita kuten kohta näet.

Oletko  huomannut, miten kaunis on linnunmunan sisäpinta?


Aamun valo on lempeä.
Kävelen metsän keskellä pientä hiekkatietä, minnehän se vie. Tien varrella löytyy lato, 2 puuvarastoa ja jopa huussi. Jopas nyt jotakin. Polttopuitakin on myytävänä.
Metsäneläimillekin on ruokailupaikka.Alan hiljalleen ymmärtää, että olen metsämiehen mailla. Katse löytää läheltä suunnistuskarttaan merkityn lammen ja sen rannalta laiturin, tulistelupaikan ja suuren telineen, jonka oletan liittyvän jotenkin metsästyssaaliiden käsittelyyn. Tämähän on metsästäjien oma paikka, keskellä metsää. En ole ennen törmännyt retkilläni samanlaiseen.

Syön evääni tulipaikalla, en tee tulia yksityisellä maalla. Jatkan matkaani keskellä uusmaalaista metsää.Aistin ilmassa jo aavistuksen syksyä.Mäntykukkakin viihtyy metsänpohjalla.Kangasmetsät ovat tulvillaan kukkivia kanervia.


Keskellä metsää nököttää jotakin. Kävelen lähemmäs. Ja toden totta, kyllä ne ovat mehiläispönttöjä. Jälkimmäinen kuva on voimakkaasti cropattu, en uskaltanut kovin lähelle kuvaamaan.

Mehiläiset tekevät täällä varmasti kanervahunajaa, niin paljon lähimaastossa kanervia kasvaa. Minusta on tosi mielenkiintoista nähdä tämäntyyppisiä asioita maastossa, ne ovat kuitenkin melko poikkeuksellisia.

Tänä kesänä olen ollut tavattoman onnekas ja tehnyt useita uusia kasvihavaintoja. Tällä retkellä oli yksi niistä, seuraavien kuvien upea kukkija.

Aluksi luulin kasvia porroksi, mutta todennäköisemmin se on lehtopähkämö. Retken lopuksi tutkailin vielä syyläjuurta, sekin minulle uusi tuttavuus.

Metsässä oli jälleen mielenkiintoista. Ja olo sieltä palatessa hyvä, seesteinen ja virkistynyt.

16 kommenttia:

 1. Kaikkea ihmeellistä voi retkillään löytää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marliska, totta ja se omalta osaltaan tekee luonnossa liikkumisesta niin kiehtovaa.

   Poista
 2. Nyt tuli kyllä mieleen, että olet varmaan opiskellut biologiaa, niin vahva on osaamisesi.
  Ja totta, en ole koskaan kurkistanut linnunmunan sisälle : ) Kiitos tästäkin kokemuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mayo, haaveilin nuorena biologin urasta, mutta elämä vei toisaalle. Opettelen kyllä kokoajan omaehtoisesti lisää esim.kasveista ja muustakin luonnosta, saatan lukea tietokirjaa kuin romaania ;) Harva tulee nähneeksi linnunmunan sisäkuorta, mutta havahduin sen kauneuteen, kun kuori oli rikkoutuneena maassa.

   Poista
 3. Metsä kertoo kuvissasi tarinansa. Upeita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi! Tarinoista pidän, kiva jos kuvistani sellainen mieleesi nousee.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Minusta syksyä alkaa jo havaita, kanervat kukkivat ja sienet ponnahtavat kasvuun. Ja yötkin jo melko viileitä, vaikka päivällä hellelukemia lähentelee.

   Poista
 5. Tuo lehtopähkämö on kyllä kaunis, varsinkin kun sitä katsoo ihan läheltä. Jotain orkideamaista.

  VastaaPoista
 6. Minulle tuli myös orkidea mieleen kukasta. Kukka on kaunis kuvioinniltaan ja väriltään.

  VastaaPoista
 7. Metsä parantaa, ei ollenkaan pöhkömpi sanonta!
  Voi miten kaunis tuo linnunmunan sisäpuoli onkaan, tuon kun saisi siirrettyä tapettimalliin!
  Ilmassa alkaa olla jo syksy tuntua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vikki. Hyvä idea tuo tapettimalli! Luonto on oiva taiteilija, taas sen näemme ;) Kyllä syksyn jo aistii ilmassa.

   Poista
 8. Kaunis johdatus metsäretkelle.Tuo linnunmunan sisus on tosiaan hyvin kaunis. Aivan kuin joku olisi maalaillut siihen siveltimellä :).
  Meillä on muuten kaksi mehiläispesää (puolison harrastus, johon minäkin osallistun satunnaisesti).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin linnunmunan sisäkuori näyttää maalatulta, kuin käsintehdyltä paperilta tai paperimassalta. Hieno harrastus miehelläsi!

   Poista
 9. Voi, miten kauniita kuvia!! Osa ihan hengästyttävän kauniita.
  Linnunmunan sisäpinta oli mulle ihan uutta...oih <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helmi Nainen kauniista sanoistasi! Harvoin tulee tilaisuutta nähdä linnunmunan sisäpintaa ja se pysäytti minutkin ihailemaan.

   Poista

Mielenkiinnolla luen ajatuksiasi, kiitos!