torstai 7. helmikuuta 2013

Lumisadetta ja silmäniloja

Tämän viikon päivittäiset runsaat lumisateet kertovat, että vielä ollaan tiukasti sydäntalvessa. Eikä siinä mitään, lunta saa tulla tupaan, vaikka  pikkuteitä  ajellessa alkaisi olla tarpeen nelivetoinen maasturi.

Toipilaana ollessa mieltäni ja sieluani ovat  virkistäneet kodin kasveissa näkyvä elämänvoima, kasvu  ja vihreys. Vihreän kontrasti ulkona sateleviin suuriin lumihiutaleisiin on voimakas. Ulkona täysi talvi ja lumitulva, sisällä eksoottinen pienikukkainen kämmekkäni kukkii runsain mitoin.
Tulppaanit vakuuttavat, että kevät tulee ja jopa saniainen on heräämässä kasvuun.

Viimeiset kuvat ovat epätarkkoja, mutta silti pidän niistä melkeinpä eniten. Näen niissä keveyttä ja ilmavuutta, unenomaista, herkkää ja pehmeää kauneutta, lupauksen ja väläyksen lähestyvästä keväästä.9 kommenttia:

 1. Imuroin tänään olohuoneen maton alta aimo kasan kuusen neulasia. Toisenlaista vihreää katselisin nyt mieluummin :) Kevään istutukset pyörivätkin mielessä. Mutta nyt koiran kanssa lumiseen metsään. Ihanaa sekin.

  VastaaPoista
 2. Ihania kukkia! Varpuset ovat heränneet kevään aavistuksiin lumesta huolimatta. Pensaista kuuluu iloinen mekastus.

  VastaaPoista
 3. Saga, niitä kuusenneulasia taitaa löytyä monen muunkin nurkista vielä pitkään...=) Entisenä puutarhahulluna tiedän, että kevätistutukset ovat tähän aikaan jo mielessä, siemenluettelotkin tupsahtavat sopivasti postiluukusta.

  Metsälenkki koiran kanssa lumisessa maastossa kuulostaa aivan ihanalta!

  Ellinoora, eikö vaan...=)? Kukat ovat sellaisia sielunelähdyttäjiä, ettei paremmasta väliä. Minäkin olen kuullut jo titityytä, linnut ovat havainneet päivän pidentyneen.

  VastaaPoista
 4. Leikkotulppaanit ovat kevään airut.

  Maaliskuussa tulevat ensimmäiset muuttolinnut:) Ja tänään näin aamupimeällä pöllön. Samaan aikaan pihalle osunut naapuri ei ollut erityinen bongailija, koska pelkästään hölmistyi, kun minä karjuin innoissani "katso pöllö", D!

  VastaaPoista
 5. Tähän aikaan sitä haluaa köökin pöydälle kukkasia tuomaan väriä aamukahville, kun päivät ovat vielä niin valottomia ja värisävyiltää valkean harmajia.
  Toivottavasti olet päässyt jo taudin ikeesta ja toipunut.
  Värikästä päivää!

  VastaaPoista
 6. Ihania värejä tähän valkoisen ja harmaan keskelle. Vaikka tykkään kyllä tuosta valkoisestakin ulkona, vielä on hiihtolomakin edessä, joten oikein hyvä että sitä on. Mutta kun lähden tästä ulkoilemaan, niin taidan tulla kukkakaupan kautta takaisin ;)

  VastaaPoista
 7. Sussi, niin tosiaan, ensi kuussa tulevat ensimmäiset muuttolinnut, oi ihanaa! Miten se naapuri ei ymmärtänyt, miten hienosta havainnosta pöllön näkemisessä oli kyse...=)? Kunhan tästä tervehdyn, aion tehdä öisen pöllöretken, haluaisin kuulla pöllöjen ääniä.

  Eli kaikille tiedoksi, aamuyöllä pikkutiellä hitaasti hiippaileva toppahenkilö voi olla täysin viattomissa puuhissa eli pöllöretkellä.....=))

  Tarina kiitos, elämä alkaa hiljalleen voittaa (jo oli aikakin). Vielä pitää malttaa liikunnassa, mutta into alkaa olla kova...=) Suloista päivän jatkoa Tarina!

  Johki, eikö olekin kauniita värejä? Vaikka rakastan talvea ja kaikkea, mitä siihen kuuluu, rakastan myös kukkia ja kasveja.

  Minullakin on talviloma vielä tuloillaan, joten lunta saa olla maassa pitkiä laturetkiä varten. Nautitaan talvesta!

  VastaaPoista
 8. Toivottavasti olet jo parantunut tai ainakin pian! Kukkakuvasi ovat kauniita varsinkin, kun meillä ei kukat menesty : ) Aikaisemmat juttusi olivat koskettavia kuten "Katse". Se on niin totta. Silmät kertovat niin paljon.

  VastaaPoista
 9. Kiitos Mayo kauniista sanoistasi. Tauti on voiton puolella, ainakin tuntuu siltä. Lopultakin!

  VastaaPoista

Mielenkiinnolla luen ajatuksiasi, kiitos!