tiistai 19. helmikuuta 2013

Oma elämänviiva

Sattuneesta syystä jouduin hetkeksi sivuun hektisestä elämästä, en ollutkaan toipunut flunssasta, vaikka niin luulin. Tulin pysäytetyksi ja sain aikaa ajatella. Koska kuume ei päätäni sumenna, aloin  pohtimaan  tekemiäni valintoja, joilla on ollut suuri merkitys elämääni nyt ja tulevaisuudessa.


Mietin, olenko tehnyt oikeita valintoja joissakin risteyskohdissa. Näin, mitä paitsi jäin tekemieni  päätösten  johdosta ja se osin surettaa minua. Toisaalta en ole katunut enkä kadu nytkään, kaikki asianhaarat huomioiden päätökset ovat olleet oikeita. Pohdin pariakin suurta päätöstä näin, sen erilaisia vaikutuksia analysoiden. Taaksepäin katsoessani näen selvästi, että omilla valinnoillani olen vaikuttanut elämääni hyvin paljon. Ja näinhän se menee, kun on valta päättää kantaa myös vastuun.

Tässä hetkessä halusin tarkistaa elämäni suuntaa. Halusin nähdä, olenko edelleen oikeaksi kokemallani polulla. Minulla on vahva tahto elää omannäköistäni elämää  ajatusteni ja arvojeni mukaisesti. Sosiaalinen paine ei vaikuta minuun ehkä niin paljon kuin joihinkin, jotka antavat sen joskus jopa päättää omasta puolestaan.
Erilaisuus, erityisyys ja omaehtoisuus ovat voimavara ja rikkaus. Ihminen, massaolento kun on, kokee ne usein päinvastoin, mutta minä olen eri mieltä. Voimaannun ja saan paljon energiaa toteuttaessani elämääni omaa sisäistä ääntäni noudattaen. Se antaa elämään merkittävää sisältöä, syvyyttä ja tyydytystä. Se tekee elämästä juuri minun näköiseni ja makuiseni. Sellaisen, jota on kiinnostavaa herätä elämään jokaikinen aamu.

Näin vakavana  tässä ja tänään, toiveissa että pian pääsisi taas toteuttamaan niitä ihania, omaehtoisia retkisuunnitelmia, kuten se jo kaipaamani öinen pöllöretki, kevättalven pitkä laturetki jne.  jne.

No, kyllä se tästä, aurinkokin jo pilkistää pilvien raosta. Mukavaa loman jatkoa hiihtolomalaisille ja omaehtoista arkea meille muille!

13 kommenttia:

 1. Hauraimmat kuviot ovat kauneimpia. Ihmisessä ja luonnossa. Valinnat ovat joskus intuitiivisia, joskus määrätietoisia. Molempia tarvitaan. Järkiperuste on monesti hyvä peruste, silti intuitiivisesti (myös rukoillen) valittu suunta tuo usein antoisimman tuloksen. Kauniita latuja!

  VastaaPoista
 2. Taisi tulla sopiva hetki pysähtyä ja katsella tapahtuneita.

  Minulla oli viime vuonna sellainen tunne, että pidin välivuotta (en tiedä mistä ja miksi, mutta fiillis oli levollinen ja hyvä). Kun kuluva vuosi on pysäyttänyt kivulla, niin näen, että on aika ottaa opiksi ja ohjat kohti parempaa tulevaisuutta. Nyt siis pysähdyn minäkin ja katson mihin suuntaan olen menossa. Mieluummin siis hyvään ja eteenpäin kuin taaksepäin =)

  VastaaPoista
 3. Olivat valinnat oikeita tai vääriä, ne ovat muokanneet meistä sen, mitä nyt olemme. Kasvun tie on usein kipeä. Näitä ajatuksia olen viime aikoina usein pohdiskellut.

  VastaaPoista
 4. Ellinoora, niinpä. Joskus ajattelee järjellä, joskus tunteella, joskus intuitio tuo ratkaisun. Elämä on täynnä valintoja.

  Birgitta, niin tuli.

  Kipu on kova pysäyttäjä, tiedän. Terveys on meistä monelle itsestäänselvyys, kunnes jotain tapahtuu. Toivon, että sinun kipusi katoavat. Ihailen suuresti sitä, miten kaikesta huolimatta säilytät tuon ihanan positiivisuuden ja ilon! Se on hienon hieno taito.

  Sussi, näinpä juuri. Valinnat ja mitä ne tuovat tullessaan muokkaavat meitä. Kasvun tie on kipeä kuten sanot ja varsin opettavainen. Pikkuhiljaa alan ymmärtää vanhojen ihmisten viisautta, he ovat kokeneet elämässään niin paljon.

  VastaaPoista
 5. Saattaa myös käydä niin, että joku toinen tekee ratkaisun, joka vaikuttaa elämän suuntaan. Tekee kipeää, kun joutuu tekemään ratkaisuja pakosta, ilman että voi itse valita. Mutta siitä saattaa seurata myös hyvää. Jota ei olisi tapahtunut, ellei olisi ollut pakko muuttaa suuntaa.

  VastaaPoista
 6. No ei aina ole ihan siltä miltä ulospäin näyttää. Joskus mieli on niin musta ettei positiivisuudesta ole tietoakaan. Mutta koska mustassa eläminen ei ole ennenkään tehnyt minulle hyvää, niinpä pyrin nopeammin ja helpommalla pääsemään sieltä ylöspäin.

  Sellainen henkilö jolla on kokemusta, tietää varmasti mistä kirjoitan. Pelkästään sen tiedon kanssa eläminen antaa minulle joskus lisävoimaa.

  Iloitsen jokaisesta ideasta ja tunteesta joka vie meitä eteenpäin. Ja juhlin mielessäni jokaista, jolta kuulen hyvää itsestään. Maailma on kaunis paikka, vaikka se ei aina näytä siltä meidän silmissämme.

  Joskus siis oletan vielä juhlivani tätä alkuvuotta.

  Oikein ihanaa viikonjatkoa sinulle. Luonto ja vihdoin näyttäytyvä aurinkokin olkoon meille ilon lähteinä =)

  VastaaPoista
 7. Kolkuttavalle avataan.

  Aurinkoa on luvattu Ilmatieteen laitoksen virallisessa sääennusteessa. Siihen on uskottava, vaikka kovin harmaalta vielä näyttää.

  VastaaPoista
 8. Elämä on valintoja täynnä.
  Toisaalta on turha miettiä menneitä valintoja, koska siinä elämäntilanteessa on valinnut sen hetkisistä mahdollisuuksista sen parhaimman.
  Niistä kudelmista sitten syntyy se oma polku.
  Pikaista paranemista ja pirteitä päiviä!

  VastaaPoista
 9. Seita, tuo on totta. Viime vuoden suurin muutokseni tuli ulkoapäin ja minun oli vaikea sulattaa sitä. Jonkinlaiseen muutokseen olin kuitenkin jo mielessäni ollut valmis ja melko pian kävi ilmi, että tapahtuneesta muutoksesta seurasi lähes yksinomaan hyviä asioita. Onneksi joskus näinkin päin.

  VastaaPoista
 10. Birgitta, uskon sinua. Varmasti on mustia hetkiä, kuten meidän jokaikisen elämässä joskus. Mutta se että valo voittaa ennenpitkää, se on tärkeää. Että on uskoa ja toivoa.

  Kyllä sinä vielä juhlit tätä alkuvuotta, älä epäile sitä. Se tapahtuu kyllä. Siihen asti sinnittele ja anna elämän kauneuden ja hyvyyden täyttää sydämesi niinä hetkinä, kun ne voivat. Leijonan planeetta aurinkokin tulee yhä lähemmäs ja antaa meille energiaa ja voimaa, nautitaan siitä!

  Pekka, ihanasti sanottu...=) Tottahan sääennuste tulee uskoa, jos se virallisesti annetaan.

  Tarina, noinhan se on. Joskus tule vilkaistua taakseen ja näkee erilaisia asioita. Yleensä en kadu tekemiäni asioita tai valintoja, joskus kyllä niitä mitä en tullut tehneeksi. Mutta siinäkin voi kasvaa ja kehittyä, rohkeammin vaan tekemään....=) Kiitos Tarina toivotuksista, kyllä tästä hiljalleen päästään normikuntoon!

  VastaaPoista
 11. Meistä jokainen on oman onnensa seppä. Joskus kaikki ei mene ihan niin kuin on suunnitellut, muttei jälestä päin kannata haaskata energia märehtimällä niitä.
  Hurmaavia kevään ulkoiluja.

  VastaaPoista
 12. jokaisella tosiaan oma salattu juntunsa, välillä kivinen, välillä ei.

  itseä vaivasi aikoinaan, että koin olleen liikaa elämätöntä elämää eli silloin olisi voinut rohkaistua tekemään enemmän omia ratkaisuja. Mutta kun sitten sai elettyä elämää tarpeeksi taakseen, niin ei moista enää miettinyt. eli tosiaan rohkeasti vaan tekemään!

  toki elämän isommissa asioissa se ei ole aina/koskaan helppoa.

  joskus Jukolassa (jossa en ole ollut) oli puhe:
  ”Aina on tiedettävä, missä kohtaa kartalla ollaan ja mihin suuntaan on mentävä. Siitä huolimatta pummeja sattuu edelleen. Jokaiselle tulee myös pummeja elämäntaipaleella, vaikka kuinka yrittäisi. Kartalla ja ristillä on yhteisiä ominaisuuksia. Risti näyttää suunnan ylös ja toisiin ihmisiin.”

  S

  VastaaPoista
 13. Juuripa noin Aimarii, mennyt on mennyttä. Riemukkaita kevättalven reippailuja myös sinulle.

  S, onpa mukava kuulla sinusta. Niin se on, jokaisella omanlaisensa polku elämässä ja siinä vielä erilaiset vaiheet ja mutkat. Ei ole elämä tylsää, ei pääse vierivä kivi sammaloitumaan.

  VastaaPoista

Mielenkiinnolla luen ajatuksiasi, kiitos!